Illuminationer april 2010.

I en hast!!

Ja nu har jag inte målat på ett tag. 2 förhålandevis enkla scrollor målades i en hast. Dessa 2 scrollor har ett lite annorlunda format. De är gjorda "liggande", med bred slinga på sidorna.

Bilden till vänster visar hur jag börjat, och från början ser det inte mycket ut för världen. Här har jag hittat lite ny form på en växt, som återkommer hela tiden.

Detta är resultatet. Mottot är så mycket som möjligt, kläm in lite bladguld, ett grönt löv,en blå blomma, en röd blomma osv.

Kort sagt så mycket som möjligt på en given yta, så blir det scroll-likt:)

 

 

Påven välsignar

Vän av ordning bör notera att det fanns rosa på medeltiden:)

 

 
Efter att ha tejpat fast pergamenatan och gjort hjälplinjer runtom med en linjal började jag att skissa upp motivet. Det blev inte fullt så många människor som på originalet. Slingan runtom samt extra dekorationer är inspirerat av allehanda olika illuminationer.
Lite färg och halvvägs. Ännu har jag inte fått fram den slutgiltliga nyansen eller uttrycket för bilden. Men på medeltida vis är det lite som att det kan aldrig bli för mycket, så jag fortsätter att kladda dit saker på måfå.
I slingan runtom gömmer sig små ansikten.
Lite rosa, lite guld och lite kritvita ploppar piggar upp!

Såhär ser slutresultatet ut. Det finns några givna regler för medeltida scrollor, håller man sig till dem så blir det ok:

  • Gör för mycket av allt.Helst inte en tom fläck.
  • Svarta konturlinjer runt allt.
  • Guld antingen i små droppar eller i vissa partier.