Honungsgriljerad örtkyckling


4-5 portioner


1 kyckling, cirka 1½ kg
1 tsk salt
1-2 krm vit- eller svartpeppar
1 tsk stött örtkrydda, t ex körvel, dragon eller rosmarin
2 msk smält smör
1 msk honung


Sätt ugnen på 175 °C. Salta och krydda kycklingen ut- och invändigt. Lägg kycklingen
i en ugnssäker form eller liten långpanna. Pensla runt om med smält smör och
honung. Stek kycklingen i ugnen tills köttet är mört och köttsaften är klar, 1¼- 1½
timme.


Sås


2 dl rött vin
1-2 msk rivet bröd
1 krm riven muskotnöt
1 krm malda nejlikor
½ dl socker
1 krm salt
Sjud vinet i en kastrull och tillsätt det rivna brödet. Låt koka en stund och tillsätt
resten av ingredienserna. Sila såsen genom en finmaskig sil. Servera såsen varm eller
kall.