En bunke "blank scrolls" i januari 2016

Jag har rationaliserat det hela en del. När jag blir less på den ena scrollan, för den måste torka då kan jag ta en annan.

Fast det är ett ganska diciplinerat arbete. Allt görs i en viss ordning, så samma moment görs flera gånger på olika scrollor. Dvs alla målas innan och alla är målade klistras de, sedan guldas alla vid samma tillfälle

 

 

En hyllning till Christin de Pizan, den första kvinnliga filosofen ca 1300 tal. Hon var skrivkunnig, och försörjde sig sin mor och tre barn på detta vis. Hon tog även parti för kvinnan i det medeltida samhället

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En liten "hittepå" drake

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Löpande band metoden.

Efterhand som de blir färdigmålade, tas tejpen bort som höll fast papperet på kartong, när de målades för att de inte skulle bli skrynkliga.

Sedan klistras alla och läggs på "vänt" samt lite torkning av klistret.

När klistret som är svagt rödfärgat torkat till är det så dax för bladguldet eller som i mitt fall slagmetall, som ser ut som riktigt guld.

 
 

Enkla "hittepå" blank scrollos

 
 

2 till "hittepå" enkla blank scrolls

 
 

 

Den i mitt tycke snyggaste layouten. Jag har hittat på alla detaljer efter inspirerande bilder av illumineringar tagit lite här och lite där. Ledordet i medeltidsmåleri är ju "för mycket av allt" och när man tycker att man målat allt vad man kan tryck i lite guld.