Min första och enda scrolla som gjorts för en tävling våren 2014

 

 

Var jag fick bilden ifrån kommer jag inte ihåg, men det som fascinerade mig är perspektivet, detaljerna på träden och bladen som slingrar sig. Man kan se både bak och fram på bladen i ramen runtom.

 

Så min vana trogen klistrade jag upp en bit pergamenata och drog den obligatorika linjen runt om. Den här gången fick det bli en ram på någon cm med ett motiv som är guldinramat. Under själva bilden kommer en lite mindre yta som man kan kalligrafera i.

 

När jag hade målat klart samt lagt på klister som fått torka, var det så dags för bladguld. Bladguld eller "slagmetall"=billigare variant som ser ut som guld och uppför sig som bladguld men är inte äkta". Köps i brev och ligger fint mellan skyddspapper det är väldigt tunt, nyser man eller andas häftigt så har man bladguld över hela rummet. Nåväl bladguldet klipps i mindre anpassade bitar, naturligtvis fastnar det överallt där det inte skall fastna ex på fingrarna, de är ju lite fuktiga i sig själva.
Efter att ha gått efter med en pensel och microtrasa putsat och gnuggat fast, tagit bort allt överflöd, målat konturer runt allt med tunn tuschpenna, samt suddat ut alla hjälplinjer ser det ut såhär.