Vitlöks soppa beäknat för 4 portioner
|
|
Ingredienser |
|
5-6 vitlöksklyftor | |
1 lök | |
50 gr smör | |
2½ dl vitt vin | |
½ l köttbuljong | |
2½ dl vispgrädde | |
2 äggulor | |
salt & peppar | |
persilja
|
|
Vitlöksklyftorna och löken skalas, hackas i småbitar och får fräsa i smöret. De skall inte ta färg utan bara bli lite mjuka. Tillsätt det vita vinet samt lite peppar, låt det sjuda i ca 10 minuter. Tillsätt köttbuljongen, låt det hela koka upp, och tillsätt ungefär hälften av grädden under kraftig omrörning. Låt soppan koka ytterligare 5-8 minuter. Resten av grädden vispas så att den blir hård, den blandas med äggulorna. Tag grytan från värmen och rör ner gräddblandningen. Avsmaka med salt och peppar. Strö finhackad persilja över soppan strax innan servering.
|
|