Ansedel

Namn Louise Jonasson/Lundquist

Nr1

 

Far Yngve Olsson

 

Se nr 2

Mor Yvonne Lundquist

Se nr 3

Född 1956 26/9

Ort Östersund

Döpt i Östersund

 

Faddrar

 

Gift 1995 28/10

Ort Raus förs.

Med Kenneth Lindehoff Nr 1 C

Se nr

Död

Ort

Begravd

Levnads ålder enl. dödbok

Dödsorsak

Titel - yrke Bild/media lärare

 

Barn

1 Cecilia Lindehoff Nr 1A

2 Elin Lindehoff Nr 1B

3

4

5

6

7

8

Övriga uppgifter

Jag föddes i Östersund den 26/9 1956. Jag är ett sk. oäkta barn. Min biologiska far heter Yngve Olsson Min biologiske far träffade jag första gången när jag var 25 år, tror att det var 1981. Jag bodde på Frösön, mitt emot ett fik dit min far brukade köra för att äta när han hade körningar från Strömsund till Östersund. Men han hälsade aldrig på fast jag i princip kunde ha kastat sten tvärs över vägen till fiket. Första gången jag hade kontakt med honom var jag ungefär 12- 13. Jag minns att jag var väldigt fundersam på vad jag skulle kalla honom för jag pratade med honom i telefon. Andra gången var ungefär 1976 då jag gick på konstskola och skickade egenhändigt taget foto av mig. Och tredje gången så stog jag alltså öga mot öga med denne okände fader.

Så här mycket kostade jag honom (Yngve Olsson)1970

 

 

Mamma gifte sig med Rune Lundquist, men jag blev aldrig adopterad. ( har hittad papper på att jag hade en social tant någon form av förmyndare ända tills jag fyllde 16 år)Jag har 2 halvsyskon som jag växt upp med. De är i mina och deras ögon så äkta som man kan bli

 

Här var jag inte gammal men visst måste detta vara

den sötaste baby som skådat dagens ljus?

Jag iförd dopklänning, men jag ser måttligt road ut.

Kolorerat svart vitt foto.

 

Mamma,, Gammel mormor " Molle" och jag samt mojan på Tegnérsgatan i sängkammaren.

.

Pappa ( styv far) och jag

Farmor och jag på Tegnérsgatan

Hos farmor på Regementsgatan 3

 

Jag mojan och Leila

Jag i matsalen på Tegnérsgatan

 

Den här fotoraden höll vi på att skratta ihjäl oss åt.

Den är tagen i en fotoautomat efer en rolig dag i Helsingborg

 

Jag sitter på sängen i stugan på Sjöholma juni 1960 och vid den tiden plockar jag tydligen blommor med. Det är Tjalle som har tagit bilderna

 

 

 

 

 

 

 

Det här kortet kommer jag ihåg när det togs, och det finns en liten historia bakom kortet som nog fotografen ( Tjalle) aldrig har hört

Vi var i stuga på Sjöholma jag blev ombedd att ställa mig i en trevlig pose för att bli fotograferad av min käre morbror.Jag står bakom stugan och försöker att hålla samma pose som" Belle" Tjalles kompis.

Jag hade studerat denne man ofta när han ringde på för att fråga efgter Tjalle. I dörren brukade han stå med ena handen böjd precis som jag och så kisade han lite dumt. Så egentligen försöker jag att se ut som " Belle" på fotot, inte förrän nu har det avslöjats ca 40 år senare.

 

 

Den här bilden är ett foto i en bildsvit tagen hos en fotograf i Hbg tillsammans med mojan.

Fotot blev så bra att det fick hänga i fotografens fönster en lång tid framöver.

 

 

Vår pappa var inte den mest rekorderliga fader som världen skådat, utan det var mamma som fick ordna tillvaron redan från det jag var liten tills jag blivit vuxen. Vi hade det inte direkt välbeställt. Men det fanns gott om humor och värme i familjen. Vi brydde oss om varann.

Det är väl det som räknas, när det väl kommer till kritan. Mamma fanns alltid och henne kunde man lita på, både i litet och stort.

Det första minnet jag överhuvudtaget har är ifrån Frösön det första stället som vi bodde på. Jag kommer ihåg en massa snö och att vi gick mamma och jag och en barnvagn längs med stranden på Frösön. Ett annat minne är att jag tyckte att grannens bil som stod i garaget var skrämmande. För jag nådde bara upp till grillen som för mig tedde sig som grinande tänder. Vi flyttade in till Östersund, Brogränd 29 på tredje våningen, i en 4 rums lägenhet.

Utsikt från balkongen över Frösön, på Brogränd 29 i Östersund

Jag har en syster Leila som är 1½ år yngre. 1961 kom så min lillebror Sven. Under uppväxten slogs vi som katt och hund. Sven retades, Leila klöstes och jag laddade för att explodera ibland, men då var det desto värre med vredesutbrotten. Inbördes kunde vi både retas och slåss, men utåt var vi enade. Och det är lite grand så även nu i vuxen ålder.

Leila och jag hade ungefär 20 Barbie dockor tillsammans, vi byggde ett jätte Barbiedockhus av gamla kartonger längs med ena väggen i vårat rum. Ibland raserade vi huset och byggde om det allt efter behag. Det var som ett stort hyreshus, där vi i en del kartonger hade tapetserat. Vi byggde möbler av små kartonger, och sydde och tillverkade möbelemang och kläder fortlöpande efter behov. Eller snarare efter tillgången på kartonger. Sven fick vara chaufför till dockorna han skjutsade runt dem i sin lilla röda trampbil.

En annan av våra lekar var detektiv. Elisabeth och Maria hette Leila och jag då, och var detektiver som var hur smarta som helst. Sven fick var med i form av de stora detektivernas superhund vid namn Tuffen.

Jag hade en stor babydocka som hette Anette, den har jag fortfarande kvar, den har kropp av tyg och hår som man kan kamma.

Somrana brukade vi spendera i Helsingborg hos mojan på Tegnérsgatan. I mojans trädgård fanns det gott om utrymme, och sedan badade vi mycket nere på Pålsjö.Somrarna hos mojan minns jag bara som positiva. Ibland var vi på Sjöholma ett lantställe som ligger vid Skånes värsjö. Där fanns det en trevlig bonde som hette Joel han hade en syster som hette Ella, och en galen uppsyningsman som hette Birger. På sensommaren var det kräftfiske och det var i sig ett äventyr.

1970 i hammocken på Tegnérsgatan hos mojan, tillsammans med gammelmormor Jag är 13 år

Jag började skolan på Lill Norra som skolan kallades, en filial till Norra skolan i Östersund.

Årskurs 2 på Lill Norra i Östersund (Jag står näst längst till höger längst upp)

På den adra bilden står jag längst upp till höger.

Åk 1 jag är i mitten längst ner.

När jag skulle börja åk 6 flyttade vi ner till skåne efersom mamma och pappa hade skilt så jag började på Magnus stenbck skolan i Hbg.Efter ca 2 år flyttade mamma och mina syskon tillbaka till Östersund, men jag stannade kvar hos mojan. Skolan var bara sååå tråkig, klassen jag hamnat i kunde inte riktigt acceptera att jag pratade med en annan accent och att jag var kraftigt byggd. Till råga på allt elände var jag blyg, vilket inte gjorde saken bättre. På loven var jag uppe i Östersund, för att träffa resten av familjen.

1971 i backen med Leila, Sven och Nina ( kusin) troligen på Frösön

På sommaren mellan åk 8 och 9 gick Leila och jag på sommar konfirmation på Frösön, och i slutet av den sommaren konfirmerades vi. Det roliga med prästen som konfirmerade oss var att vi fick sjunga alla psalmer efter samma melodi.

Konfirmation på Frösön 1971, jag och Leila konfirmerades tillsammans

Jag "Lollo" på Råå 1985.

 

Jag slutade grundskolan som 15 åring, och provade därefter gymnasiet. Jag stod ut i ungefär 14 dagar. Istället blev det hushålls skola för mig. Sedan konstskola i Sundsvall och efter detta lärarhögskola i Umeå. 23 år och nyutexaminerad lärare, fast jag ville se världen först, så det blev en jorden runt resa först innan jag började att arbeta på riktigt. Började som spring vikarie i Ö-sund och flyttade sedan ner till Hbg för att börja arbeta i Landskrona.
 

Vinter 1988 januari i köket på Brogränd. Cecilias (3 månader) första resa mitt i smällkalla vintern.

  Efter detta började jag att arbeta på allvar inte bara vikariat eller som springvikarie i Hbg, där jag även hade träffat Kenneth vi är numera gifta och har 2 barn tillsammans. Ja och för nu slutar väl historien eller skall det vara vi levde lyckliga t................