Under hösten 2006 arbetade Åk 2/bildesteter bla med flytande klockor inspirerade av Salvador Dalí.
Han målade klockor som ser ut att flyta ut.

Klockorna är gjorda i frigolit som sågats/skurits uti grova former,sedan filats till mjukare form. Tillsist spacklats och sandpapperats för att få en jämn fin yta och efter detta målats.Ett urverk har monterats in i det lilla hål som beräknades från början när formen skars/sågades ut och det hela fungerar med hjälp av ett AA batteri på baksidan.

De två översta klockorna är tänkta att hänga på väggen som vanligt. De två undre är lite annoprlunda utformade. Klockan till höger skall hänga som en droppe som sticker ut från t en vägg. Klockan till änster har en kant baktill för att kunna hänga på ex en gardinstång.

Förutom att skapa och designa en form som känndes bra har man i detta fallet även fått ta hänsyn till: att det skall finnas plats för urverk, att klockans form i viss mån måste anpassas efter visarna eftersom man inte kan böja visare hur som helst och vilken funktion klockan skulle ha bordsur eller väggur? Dessutom har man arbetat lite med färgvalet och tänkt lite på vilken färg siffrorna skulle ha gentemot klockans färg osv. Uppgiften var gör en Dali inspirerad klocka du får utforma den hur du vill men i denna till synes enkla uppgift finns mycket olika design-funktions aspekter att ta hänsyn till.