Arrangera medeltidsaftnar

för nyfikna

Först måste man anpassa informationen efter antalet personer och lokalen.

Vi gjorde så att ett programblad med tre olika program kunde fås till olika pris. På så vis kunde potensiella kunder fundera lite över vad de ville ha och vad det fick kosta.

 

 

Vad det gäller turordningen hur man arrangerar kommer här en liten meny över vilken turordning vi kom fram till att man skulle göra saker.

1. Hälsa alla välkommna

 

2.Kort presentation av föreningen, och närvarande medlemmar.

 

3. Mat samt mathistorik visa skådebröd

 

4. Bjuda att smaka på de rätter som man erbjudit och talat om. Maten avnjutes under det att man spelar medeltida musik.

 

5. Visa dräkter, och berätta om dem. Ev prova på stund av enklare saker typ huvudbonader osv

 

6.Visa aflatsbrev,hantverk, kryddor, örtkuddar osv

 

7. Visa lekar

 

8. Prova på hantverk samtidigt som man kan ha en mindre kommers med ev aflatsbrev och allehanda hantverk.

 

Motivering:

Det är betydligt lättare att nå fram till en publik när man talar, om de har fått mat är mätta och belåtna, slutat att skrapa och flytta stolar, är mätta och harmoniska, har förhoppningsvis blivit mer nyfikna efter att ha fått aha upplevelser från smaksensationer i maten.

Eftersom man inte kan räkna med att man alltid har tillgång till spis eller kök, är det smart att ha sådan typ av mat att den kan serveras sval/ljummen.

Samtidigt med mat taffel passar man på att visa skådebrödet, även det en bit av mat kultur historian. Naturligtvis spelar man lite medeltidsmusik i bakgrunden, allt för att skapa en medeltidstämmning.

Efter maten villa alla veta lite mer, eftersom man nu väckt deras nyfikenhet, de är harmoniska mätta åhörare man har som vill bli underhållna. Och vad passar bättre än att visa dans?

Nu har publiken smält maten och blivit ubderhållna, så nu är det dax för lekar.

Efter detta kan man så prova på något enklare hantverk, där man givetvis ska kunna ta med sig sin prov hem direkt. Det ska även finnas möjlighet att handla medeltida hantverk om man nu har det.